Bedankt dat jullie de tijd nemen om de collectie van la tête en fête te ontdekken!

Ik ben Chloé - het gezicht achter la tête en fête. Vrouw van Thomas, mama van Henri & Lucie en ik woon vlakbij Mechelen. Overdag werk ik als Area Manager nauw samen met verschillende winkeleigenaars in de lingerie- en sportsector. 's Avonds ben ik vaak aan het prullen op de zolder. Ik kan alles een beetje; naaien, borduren, macrame, punikken, haken, punch needle, etc. maar ben in niet veel een specialist ;).

Ik leer graag nieuwe dingen. Ik hou vooral van het proces dat vooraf gaat aan het 'effectief iets kunnen'. Ik moet het ook zeker niet perfect kunnen, maar ik begrijp graag hoe iets tot stand komt. Hoe maak ik zakken aan een broek? Hoe kan ik zelf in macrame een speenkoord maken? Hoe bevestig ik droogbloemen aan een metalen ring? Het intrigeert mij voldoende om het uit te dokteren. Zo kwam ik ook bij de vraag; Hoe start je een kleine zaak in bijberoep?

Het idee om duurzame kronen te maken was al enige tijd aan het broeden. Ik wilde ondernemen, zélf iets unieks creëeren waar anderen blij van worden. Zonder dat het ten koste zou gaan van iets of iemand anders. Ik was gemotiveerd om verantwoord te produceren; herbruikbare producten maken in goede werkomstandigheden met een minimale milieu-impact. Na een moeilijke periode - Covid-19 lockdown met de mini's, stress op het werk en verbouwing/verhuis - kwam na de crash én loopbaanbegeleiding de aha-erlebnis. 

Niet zomaar verjaardagskronen. Ik vertrouw in een minimalistisch en tijdloos ontwerp in fijne materialen passend bij de seizoenen. Mama's hebben aandacht voor authentieke, duurzame en kwaliteitsvolle producten voor hun kinderen die in de juiste omstandigheden gemaakt zijn. De bewustwording van deze generatie ouders is enorm gegroeid. Ik moedig het hergebruik of doorgeven van mijn kroontjes zeker aan. Blije kindergezichten zijn een zeer leuke plus.

Ik had zoveel ideeën. Naast het bedenken, ontwerpen, maken en fotograferen van de kronen, heb ik ook de huisstijl, het logo en de website zelf ontwikkeld. Ik heb zoveel nieuwe dingen geleerd. Met vallen en opstaan kwam La tête en fête tot leven. Want ook op je hoofd mag het feest zijn. En het bekt zo fijn! Ik weet niet precies wat de toekomst brengt, maar ik hoop uit te breiden naar zonnehoedjes, babybonnets en andere haaraccessoires.

Ik ben heel gelukkig met mijn kleinschalig concept. De combinatie van creatief ontwerpen en ondernemen geeft me voldoening én rust. Op mijn to-do lijstje zou ik graag een goed doel koppelen aan la tête en fête, ideeën hierover zijn welkom ;). 

Ik hoop dat jullie kinderen jaren plezier hebben van de aankoop en dat jullie over enkele jaren vol liefde terugkijken op de mooie momenten die jullie samen hebben beleefd.

Liefs,

Chloé.

 

 

 

© 2020 - 2022 La tête en fête | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel